DODGE DURANGO БЕЗОПАСНОСТ

ЗДРАВ КАТО КРЕПОСТ

Dodge Durango е проектиран за максимално чувство на сигурност зад волана. В случай на инцидент, Durango има множество функции, имащи за цел да предпазят най-ценното на борда- пътниците.

НА СИГУРНО

  • АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ
  • ПАРКИНГ АСИСТЕНТИ

АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ

Интелигентна система, която поддържа предварително зададени скорост и дистанция с автомобила отпред като автоматично намалява или увеличава скоростта, а при необходимост може изцяло да спре автомобила.

ПАРКИНГ АСИСТЕНТИ

Паркирайте по-уверено и сигурно със стандартната камера за заден ход ParkView® и наличните ParkSense®Rear Park Assist или ParkSense Предни и задни паркиращи системи

img-sec-3

СИСТЕМА ЗА СТАБИЛИЗИРАНЕ

Карайте с увереност по мокри или заледени пътища. Електронният контрол на стабилността следи работата с волана и движението на автомобила като го съпоставя с моментното сцепление на всяко колело.

СПИРАЩИ ДЪХА СПИРАЧКИ

Дивата мощ на Durango трябва да бъде и озаптена, затова Dodge e оборудван с мощни спирачни апарати, имащи за цел да понесат максимално натоварване.

ПОДСУШАВАНЕ НА СПИРАЧНАТА СИСТЕМА

Функцията за подсушаване на спирачната система се активира при включване на чистачките като доближава спирачните апарати до дисковете.

АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

Системата използва монтирана отпред камера и радарен сензор, за да следи трафика пред автомобила. Ако засече потенциален сблъсък с автомобила отпред или с пешеходец, системата предупреждава водача и, ако е необходимо, автоматично намалява скоростта или спира автомобила.

ЕЛЕКТРОННО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СПИРАЧНОТО УСИЛИЕ

Системата регулира спирачното усилие между предната и задната ос, за да се оптимизира спирането на автомобила при всякакви натоварвания.

СИНОПТИК НА БОРДА

Dodge Durango предлага сензор за дъжд, който автоматично включва чистачките при наличие на водни капки върху предното стъкло. В зависимост от силата на дъжда, системата настройва и работата на чистачките. По този начин не е нужно да се свалят ръце от волана, за да се пускат чистачките.

ВИНАГИ В ПРАВИЯ КУРС

Карайте с увереност по мокри или заледени пътища. Електронният контрол на стабилността следи работата с волана и движението на автомобила като го съпоставя с моментното сцепление на всяко колело.

СПОРТЕН ТРАКШЪН КОНТРОЛ

Системата разпознава кога дадено колело губи сцепление и автоматично изпраща повече мощност към колелото с максимално сцепление.

СИСТЕМА ПРОТИВ ПРЕОБРЪЩАНЕ

Системата следи всяко колело и разпределя спирачното усилие, за да се предотврати потъване на предницата при внезапно спиране.